Caigua je stará peruánská rostlina, které se daří v teplém a vlhkém podnebí a může dorůst až délky 5 metrů. Její plody připomínají okurky se špičatým zakončením. Dosahují délky až 20 centimetrů a mají tmavě zelenou barvu. Povrch je pokryt jemnými trny. Na první pohled se nemusí zdát, že jde o jedinečnou surovinu, ale opak je pravdou.

V Peru je Caigua považována za potravinu s nízkou kalorickou, ale naopak vysokou zdravotní hodnotou. Plody jsou bohaté především na minerální látky, bílkoviny, vlákninu, pektiny, uhlovodany a tukové složky. Obsahují také vitamíny B a C, lipoproteiny, kyselinu galakturonovou a steroidní látky. Vliv jejich konzumace je natolik úžasný, že ho uznala i řada uznávaných lékařů.

Caigua zelené plody

Kdy ji lze použít?

Caigua Energie života je skvělá na mnoho neduhů. Většinou se používá při léčbě vysokého cholesterolu, ale není to jediná možnost. Stejně tak ji můžete využít i při dalších potížích jako je:

  • vysoký tlak,

  • potíže oběhového systému,

  • potíže s trávením,

  • cukrovka.

Báječnou zprávou je, že ani jedna odborná studie neprokázala žádné vedlejší účinky nebo nežádoucí interakci s jinými léky. Můžete ji proto užívat bez obav, že se neshodne se současnou léčbou. V případě cholesterolu je její pomoc oboustranná. Snižuje ten škodlivý (LDL) a zvyšuje ten dobrý (HDL). Používat ji můžete jako hlavní léčbu, ale také jako podporu stávající.

Zdravý salát Caigua

Pozitivní vliv potvrzen vědeckými studiemi

V Peru proběhla poměrně detailní, dvojitě zaslepená placebová studie, která průkazně dokazuje, že konzumací této rostliny se snižuje škodlivý cholesterol. Průzkum se týkat 60 osob. Z výsledků vyplynulo, že u 82 % osob došlo ke snížení LDL a zároveň zvýšení HDL.

Výzkumů na toto téma proběhlo hned několik a výsledky se u všech shodovaly. Někteří přitom dostávali kapsle, jiní šťávu odpovídající 6 plodům. V každém případě je dokázáno, že užívání vede k lepšímu zdraví bez vedlejších účinků.

Mohlo by se vám také líbit: